Waarom is geluk zo belangrijk?

Soms als we een krant pakken of het nieuws op televisie zien, lijkt het alsof de wereld vervuld is van kommer en kwel, en zelfs in ons eigen hectische leven zou het dwaas zijn om te denken dat we ons elk moment gelukkig zouden kunnen voelen. levens wakker maken. Maar is een staat van gelukkig zijn verre van door ons allemaal bereikt? Het antwoord is nee - het ligt binnen ons eigen bereik.

We zijn geneigd te vergeten hoe belangrijk geluk is en worden van tijd tot tijd ook verteerd door onze eigen negatieve gevoelens van onheil en somberheid. Bovendien realiseren we ons soms niet bewust dat we dit onszelf aandoen.

Waarom is geluk belangrijk?

Hoewel we soms nalaten ons eigen geluk te cultiveren, is gelukkig voelen intrinsiek belangrijk. Als we tevreden zijn, heeft het extra effecten en voordelen opgeleverd. Deze omvatten onder meer dat we meer compassievol worden en ons zowel lichamelijk als emotioneel gezonder voelen. We worden creatiever, geestiger, energieker en leuker om in de buurt te zijn en het kan er ook toe leiden dat we financieel succesvoller worden.

Slechts weinigen van ons leven volledig geïsoleerd. We zullen partners, families, vrienden en collega's hebben met wie we dagelijks communiceren, dus als we tevreden zijn, betekent dit waarschijnlijk dat zij zich ook gelukkiger zullen voelen. Daarom geven we door ons eigen geluk eigenlijk ook iets aan andere mensen, waardoor zij zich ook gelukkig kunnen voelen.

Als we dat nu openstellen en naar een mondiaal niveau brengen, kan het een enorme impact hebben. Ongeluk is bijvoorbeeld de kern van alle voedingsbodems van oorlog en terroristische activiteiten. Landen vallen andere landen alleen aan als ze zich ongelukkig voelen over bepaalde realiteiten en we beseffen maar al te goed hoe terroristische idealen ontstaan ​​als gevolg van hun echte of vermeende onrechtvaardigheid en ongelukkigheid over verschillende religieuze, sociale, politieke of economische realiteiten.

De fundamentele reden waarom geluk zo belangrijk is, is dat het buitengewoon essentieel is voor onze eigen doelen in het leven en ons kan helpen vele andere gekoesterde persoonlijke ambities en doelen te bereiken. Door gelukkig te zijn, hebben we ook het potentieel om veel andere levens te veranderen door gewoon onszelf te zijn.

Hoe vaak ben je ergens geweest en was er iets in de stemming of sfeer dat niet helemaal klopt? Als geluk aan boord is, heeft dit niet alleen invloed op jou, maar het heeft ook positieve effecten op iedereen met wie je in contact komt.

Het is dus het 'domino'-effect en het begint allemaal bij jou als individu. Terwijl je die gevoelens verspreidt, worden ze overgenomen door degenen om je heen, die ze ook op hun beurt verspreiden. Als je je kunt voorstellen welke impact dit zou hebben als het gevoel vervolgens werd bestendigd en vermenigvuldigd met honderden, dan duizenden en dan miljoenen mensen? Er zouden geen oorlogen of terrorisme in de wereld zijn, wat nog een voorbeeld is van waarom geluk zo belangrijk is.

Dus hoe wordt geluk bereikt?

Om geluk te bereiken, is het belangrijk om open en bereid te zijn voor het concept dat het kan worden bereikt. Om dit te kunnen doen, moeten we onszelf ontdoen van de negatieve energieën die regelmatig in ons leven voorkomen en die ervoor zorgen dat we ons ongelukkig voelen of in het beste geval het gevoel geven dat we gewoon bestaan ​​of door het leven zweven.

Onthoud dat het een natuurlijke staat is om je gelukkig te voelen. We zijn allemaal geprogrammeerd om geluk als de norm te voelen. Het is wat we in de weg hebben laten lopen dat onze programmering voor het ergste verandert. Daarom, door onszelf te ontdoen van negatieve gedachten, twijfels aan zichzelf, problemen te rationaliseren en ze te zien als uitdagingen die moeten worden overwonnen, raken we gevoelens zoals depressie, angst, zorgen, ontevredenheid, verveling en verdriet kwijt en vervolgens, door onszelf hiervan te ontdoen. , het enige dat overblijft is geluk, tevredenheid en gemoedsrust.

Sommigen zullen zich afvragen hoe we dit kunnen doen als er zoveel negatieve dingen met ons gebeuren. Als antwoord daarop is het omdat we LATEN deze dingen ertoe leiden dat we negatieve reacties krijgen. We zijn bijvoorbeeld allemaal naar het werk gegaan en hebben een slechte dag gehad, en komen naar een collega toe, "De baas heeft vandaag echt mijn rug gekregen". Hij deed dat echter alleen omdat JIJ hem die invloed op jou liet hebben.

In werkelijkheid kan niemand iemand ooit iets laten voelen. Externe gedragingen en invloeden hebben de kracht om negatieve gedachten op gang te brengen, maar dat kan alleen gebeuren als je het toelaat. Verander de manier waarop u op die triggers reageert en bijgevolg kunnen ze geen effect hebben op het toebrengen van enige vorm van ellende aan u.

Dit komt misschien niet zo gemakkelijk over, maar als je bewust de moeite doet en tegen jezelf zegt dat je gelukkig zult zijn en dat niemand het recht heeft je ongelukkig te maken of die gevoelens weg te nemen, dan je hebt de volledige controle over je eigen geluksgevoelens en het is een feit dat door geluk als de hoeksteen van je bestaan ​​te plaatsen, je veel effectiever zult zijn in het creëren van het soort wereld dat je wilt.

No comments:

Post a Comment