Diëten en afvallen

Er zijn tegenwoordig zoveel diëten die allemaal beweren de beste methode te zijn om af te vallen, dat de hele wereld van diëten verwarrend is geworden. Bekijk alle beoordelingen van mensen die een aantal van deze bekende diëten hebben geprobeerd en er zullen er zijn die bij hen zweren en anderen die hetzelfde dieet hebben geprobeerd, maar hebben gezegd dat het tijdverspilling was.

Diëten is tegenwoordig big business, maar wat voor de een werkt, werkt misschien niet voor een ander. In plaats van te praten over diëten, wat vaak betekent dat je moet stoppen met het eten van bepaald voedsel waar je van houdt, is het veel beter om gezond eten voor het leven te overwegen in plaats van een dieet, omdat het op de lange termijn een beter effect zal hebben zonder dat je het gevoel krijgt als hoewel u tijdelijk lijdt aan het beperken van voedsel in een poging om af te vallen.

De simpele feiten over eten

Laten we beginnen met het doorbreken van een paar mythes over waarom we aankomen. Het gaat niet om lekker eten en slecht eten, hoewel sommige voedingsmiddelen natuurlijk gezonder voor ons zijn dan andere. De reden dat we aankomen is simpelweg dat we meer eten en drinken dan de energie die we verbruiken. Zie het als autorijden. Als we de benzinetank elke dag tot een volle tank zouden vullen, maar nergens heen zouden rijden, zou de tank overlopen. Evenzo gaat het bij eten niet om het volledig stoppen van de hamburgers of de cakes en leven van sla en wortels, maar om een ​​combinatie van een gezond, uitgebalanceerd dieet en wat lichaamsbeweging om die ‘brandstof’ te verbranden.

Veel mensen hebben een hekel aan sporten en denken dat ze gewoon al hun overtollige gewicht weg kunnen eten terwijl ze nog vegeteren voor de tv. Hoewel op manier mogelijk is om een ​​beetje gewicht te verliezen, zal het veel meer moeite en tijd kosten om dit te doen, en u zult niet de gezondheidsvoordelen voelen die een gezond eetpatroon in combinatie met regelmatige lichaamsbeweging u zal bieden. met.

Yo-Yo-dieet

Veel mensen zijn geworden wat bekend staat als ‘jojo-lijners’. Dit is waar ze vaak een zeer streng dieet volgen in termen van het drastisch verminderen van hun calorie-inname gedurende bijvoorbeeld een paar maanden, en ze zullen het overtollige gewicht vrij snel verliezen. Wat ze echter niet op prijs stellen, is wat er daarna gebeurt.

Zodra ze hun streefgewicht hebben bereikt, stoppen ze met diëten. Ondertussen was hun lichaam in de overlevingsmodus terwijl ze een dieet volgden. Het zal het gebrek aan voedingsstoffen en / of onvoldoende voedsel hebben opgemerkt dat elke dag binnenkomt en zal hebben geprobeerd wat reserves op te slaan. Daarom maakt het het meest efficiënte gebruik van het beperkte voedsel dat het krijgt. Als je dus stopt met diëten en gewoon verstandig probeert te eten, reageert je lichaam op de toename van het voedsel.Daarom stapelt het gewicht zich snel op, omdat het lichaam het opslaat voor het geval je het later weer gaat verhongeren. Dit verslaat niet alleen je doel, maar het kan ook slecht zijn voor je lichamelijke gezondheid.

Goed eten en toch afvallen

Het geheim van afvallen is om het idee van het woord ‘dieet’ met al zijn connotaties dat je iets wordt ontzegd, achterwege te laten en de uitdrukking ‘gezond eetprogramma’ over te nemen.

Dit betekent niet dat er een mentaliteit van "alleen salade en nooit een zak chips langs je lippen komt". Het is oké om af en toe een hamburger, pizza of slagroomtaart te eten, zelfs als je gezond eet. Het gaat simpelweg om matiging en begrip dat dit soort ‘traktaties’ voedsel alleen af ​​en toe mag worden gegeten en niet als onderdeel van uw normale wekelijkse eetregime.

Gezond eten betekent een uitgebalanceerd dieet gebaseerd op koolhydraatrijk voedsel zoals pasta, brood, rijst en granen, allemaal bij voorkeur volkoren, elke dag minstens 5 porties fruit en groenten - beschouw een 'portie' als een hoeveelheid die in de palm van één hand, en het verminderen van uw inname van vet, vooral dierlijk of verzadigd vet, suiker en vette bewerkte voedingsmiddelen. Als u wilt afvallen, onthoud dan dat een gewichtsverlies van 1 tot 2 pond per week de beste manier is om niet alleen uw gewicht te verminderen, maar ook om af te blijven. Meer dan dat, en u loopt het gevaar het later allemaal weer aan te doen.

En vergeet de oefening niet. Dit betekent niet per se dat je elke dag naar de sportschool moet. Een stevige wandeling telt als oefening, geeft je een goed gevoel en kan ertoe leiden dat je later een grotere verscheidenheid aan oefeningen doet. Uiteindelijk zou je oefening er uiteindelijk toe moeten leiden dat je een beetje buiten adem raakt. Met andere woorden, u moet zich concentreren op cardiale oefeningen in plaats van op spieropbouwende oefeningen. Als u echter aan overgewicht lijdt en enige tijd niet heeft gesport, moet u voor u begint advies inwinnen bij uw huisarts.

Onthoud dat hoe meer je beweegt, hoe meer je kunt eten zonder aan te komen, wat een motiverende kracht kan zijn.

Waarom een gezond gewicht belangrijk is ?

Het is logisch om af te vallen en te proberen uw lichaam in vorm te houden. Het zal je niet alleen een positiever gevoel over jezelf geven, het is ook goed voor je gezondheid. Als we ouder worden en we onze eigen gewichtsproblemen niet aanpakken, lopen we een groter risico op hartaandoeningen, diabetes, rugpijn, gewrichtsproblemen en andere ernstige gezondheidsrisico's die samenhangen met het dragen van overgewicht.

Het mooie is dat gezond eten niet pijnlijk hoeft te zijn, en als je eenmaal hebt besloten je voor een alternatieve benadering van je eetgewoonten te kiezen, zul je je vaak afvragen waarom je het jaren geleden niet hebt gedaan.

No comments:

Post a Comment